Eten bewaren en vervolgens opwarmen in een bakje? Dit kan! Bij twijfels kunt u HIER lezen hoe u zelf kan testen of dit met uw huidige magnetronbakjes kan.

Vaak zijn mensen bang om plastic in de magnetron te plaatsen. Dit is uiteraard  niet geheel onterecht, want niet elk bakje kan zomaar in de magnetron of oven.
Het komt vaak voor dat eten koude plekjes heeft als het uit de magnetron komt. Naast dat dit niet ten goede komt aan uw maaltijd, kan dit ook nog eens ongezond zijn! Bacteriën worden namelijk ook gedood door de warmte in een magnetron, het is dus daadwerkelijk belangrijk dat u alles goed verwarmt.

Vaak krijgen wij de vraag of het goed of slecht is om de deksel op magnetronbakjes te laten in de magnetron. Dit is zeker wel aan te raden, als u dit niet doet droogt uw eten snel uit. Wij raden dan ook aan 1/2 eetlepels water bij uw eten te doen als u dit in de magnetron plaats. (mits het geen soep is 😉

Goedkope-MagnetronbakjesDeze bakjes heeft u vast wel eens eerder gezien. Dit een variant die vaak meegegeven word bij restaurants. Het grote voordeel hiervan is de prijs. Het is geen enkel probleem om deze mee te geven en niet terug te krijgen. U kunt ze schoonmaken en nogmaals gebruiken, maar meestal worden deze (helaas) maar eenmalig gebruikt. Deze bakjes zijn van een speciaal soort plastic wat zonder probleem in de magnetron kan en ook nog eens niet snel warm word dan. Dit betekent dat je het eten ook uit dit bakje kan eten. Enige nadeel van dit soort bakjes zijn de milieu aspecten ervan.

 

 


Dit zijn magnetronbakjes die er bekend om staan dat ze lang mee gaan! Minder slecht voor het milieu en kunnen ook nog eens in de vaatwasser.

 

 

Bekijk hier het aanbod