Dat je gezond moet eten is algemeen bekend, dat je eten gezond moet bewaren is echter nog niet zo bekend. Het is namelijk makkelijker dan gedacht om perfect gezond eten alsnog ongezond te maken met verschillende bewaar methodes. Een daarvan is het bewaren van eten/drinken in een fles/bakje wat Bisfenol A (BPA) bevat. Maar wat is Bisfenol A nou precies? Lees het hier…

BPA

Veilig om te gebruiken?

Dit is een lastig thema, er zijn namelijk veel studies naar de inname van BPA gedaan. Deze studies moeten wel gefinancierd worden en dit is precies waar de meeste ophef over ontstaat. De studies die zijn gefinancierd door de industrie wijzen er vaker op dat het geen slechte gevolgen dan wel. In tegendeel tot de studies die gefinancierd zijn door overheden, deze concluderen vaker dat het wel daadwerkelijk schadelijk is.

Alles kan BPA vrij!

Ik hoor u al denken ‘dit gaat veel geld kosten’, nou niet dus! Bisfenol A vrije producten zijn niet per definitie duurder. Wij hebben een aantal Bisfenol A vrije product lijstjes gemaakt voor u. Deze lijstjes zullen uiteraard aangevuld worden, heeft u nog tips of producten die zeker in de lijst moeten komen? Laat het ons dan weten!

BPA vrije fles

BPA vrije magnetronbakjes